سند تحول، تنها کتابی که با همکاری ۶۰۰ نفر تدوین شده است

مریم عابدینی-گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس: وزارت آموزش و پرورش تا سالیان سال با نسخه عاریه‌ خود از آموزش و پرورش کشورهای غربی اداره می‌شد تا آنکه بر اساس تأکیدات رهبر معظم انقلاب، دست‌اندرکاران نظام تعلیم و تربیت دست به کار شدند و پس از بررسی‌های طولانی و با حضور کارشناسان و متخصصان متعدد، سند تحول آموزش و پرورش تدوین شد.

در سال 1390، سند تحول رونمایی شد و اجرای آن، کم‌کم آغاز شد اما اکنون بعد از گذشت 7 سال، هنوز بخش کمی از سند تحول اجرایی شده است.

رهر معظم انقلاب روز 19 اردیبهشت ماه امسال در جمع فرهنگیان فرمودند: «آموزش‌وپرورش برای رسیدن به اهداف والای خود نیازمند نوسازی است و این نوسازی با تحقق سند تحول آموزش‌وپرورش، امکان‌پذیر است».

رهبر انقلاب اسلامی، تحقق سند تحول را از واجب‌ترین کارها برشمردند و گفتند: «به‌رغم اقدامات انجام‌گرفته اما گزارش‌ها نشان می‌دهد تاکنون فقط کمتر از 10 درصد از سند تحول آموزش‌وپرورش تحقق یافته است».

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: «مطالبه‌ اصلی من از آموزش‌وپروش این است که برای تحقق سند تحول، زمان‌بندی دقیقی معین و این سند اجرا شود».

حجت‌الاسلام والمسلمین درودی با بیان اینکه پیگیری سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را که از مطالبات مقام معظم رهبری زید عزه است را در دستور کار داریم، اظهار کرد: سند تحول بنیادین را می‌توانیم به سه بخش تقسیم کنیم که شامل «غنا و ارزش سند تحول»، «انتظارات سند تحول از دستگاه‌های فرهنگی کشور» و  «فعالیت هایی که درباره سند تحول برای عملیاتی شدن آن تا این لحظه صورت گرفته» است.

وی افزود: در بخش ارزش و غنی بودن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش همین بس که اولین مطالبه کننده‌اش مقام معظم رهبری است؛ یعنی ایشان بعد از اینکه سند تهیه و تنظیم و تدوین شد، هر ساله وقتی معلمان گرامی به خدمت معظم له مشرف می‌شوند، یکی از مطالبات ایشان ریل‌گذاری و برنامه نویسی برای سند ملی تحول آموزش و پرورش است.

تنها کتابی که در کشور به سبک گروهی با بیش از 600 عضو تدوین شده است

حجت‌الاسلام والمسلمین درودی اضافه کرد: بیش از 600 محقق از قشر حوزوی، دانشگاهی و معلمان فرهیخته و صاحب نظران علوم اسلامی و انسانی در این سند پروژه‌دار بودند یعنی تقریباً  به جد می‌توانیم بگوییم تنها کتابی که در کشور به سبک گروهی با بیش از 600 عضو تهیه، تنظیم و تدوین شده، این سند ارزشمند تحول بنیادین آموزش و پرورش است که در هر 5 سال یکبار باید بازبینی شود.

وی با بیان اینکه سند تحول 12 ویرایش داشته است و مبانی نظری آن 450 صفحه است، ادامه داد: در مبانی نظری، منابعی وجود دارد که غنی بودن آن را می رساند که از جمله می‌توان به آموزه‌های قرآن کریم و سیره اهل بیت علیهم السلام و کتاب رجل پرور نهج البلاغه و کتاب روح نواز صحیفه سجادیه و هم چنین بیانات معمار کبیر انقلاب اسلامی و آراء و نظرات مفسرین بزرگ مانند تفسیر گرانسنگ علامه طباطبایی و منویات مقام معظم رهبری و شهیدانی همچون شهید مطهری و شهید بهشتی و اندشمندان و صاحب نظران در حوزه علوم اسلامی و انسانی اشاره کرد.